Tør du være uperfekt?

Tør du være uperfekt?

Eller har du bare altid succes? (udadtil)

Jeg bliver altid glad, når jeg hører om mennesker og virksomheder, der har succes - men tror jeg på, at de altid har følelsen af succes, og at der bare aldrig er noget, der går galt… eeej… der begynder jeg altså at tvivle lidt.

Det der med at være uperfekt er ret menneskeligt… og hvem kan i øvrigt svare på, hvad der er det perfekte, for det afhænger jo af det enkelte menneske, og hvordan det menneske opfatter det at være perfekt.

Det vigtige her må være; lader du dig styre af, hvad og hvordan andre opfatter perfekt, eller definere du selv, hvad der er perfekt for dig?

Hvis du hele tiden måler dig selv på, hvordan andre mennesker agerer og kommer til udtryk, og måske også bliver fanget i den fælde, hvor du måler dig selv og dine egne kompetencer ud fra, at alle andre tilsyneladende kun har succes og aldrig er udfordrede i deres virksomhed… ja, så kan der være lang vej hjem, fordi…

Det vil som oftest sætte en hel kæde af reaktioner i gang hos dig, som ikke er særlig hensigtsmæssige, hverken for dig eller din virksomhed.


Du kan garanteret genkende nogle af de her reaktioner:

  • Du bliver usikker på dig selv og dine kompetencer – du får måske endda overbevist dig selv om, at du ikke er lige så dygtig som dine konkollegaer.
  • Du syntes heller ikke, at du vil spørge nogen om, hvordan de har opnået den succes, de hele tiden taler om, for så vil de sikkert se ned på dig – og guderne forbyde det, hvis andre opdager, at du altså ikke lige oplever den samme succes og faktisk er blevet super usikker på dig selv.
  • Du får heller ikke kontaktet nogle kunder og/eller potentielle kunder.
  • Du får aldrig (eller meget sjældent) lavet nogle opslag på SoMe, for du syntes ikke lige, at du kan hoste op med de samme succeshistorier som alle de andre.
  • Du kan selv fortsætte listen af de ting, du ikke får gjort… for jeg tror, at du har forstået pointen nu.


Nu vil jeg bede dig om at prøve at forestille dig:

  • At du selvfølgelig er lige så dygtig som dine konkollegaer – du er måske endda mere kompetent end flere af dem… der er bare ikke nogen, der har fået lov til at opdage det endnu.
  • At du prøver at spørge nogen, hvad de har gjort for at opnå den succes – du vil blive overrasket over, hvor mange der er derude, der gerne vil dele deres viden med dig.
  • Du skal ikke være så bange for at være uperfekt og være ærlig omkring det – vi er alle mennesker på godt og ondt.
  • At dem der kun skriver om deres succeshistorier enten er eller har været nøjagtig det samme sted som dig.
  • At det kan være befriende for andre mennesker, at der er én, der tør at være uperfekt og være fuldstændig ærlig omkring det, både over for sig selv og over for dem.


Når vi er åbne og ærlige, omkring at vi bare ikke er perfekte, men at vi arbejder på det og gerne deler ud af de erfaringer, vi gør os undervejs, så har vi også skabt et sted, der er godt at være, både for os selv og de mennesker (uanset hvilken relation de indgår i) vi omgiver os med, også vores kunder og vores potentielle kunder.