Træt af online møder


Sådan undgår du at blive træt af online møder

Hvis du også kan blive meget træt, når du deltager i online møder, så kan jeg sagtens forstå det.

Hvis det er et fysisk møde, du deltager i, så svarer det til, at du holder et spejl op foran dig konstant, alt imens du taler med nogen, træffer beslutninger, giver feedback og får feedback – det lyder skørt og ville jo aldrig ske i virkeligheden (medmindre du går på teaterskolen eller er ekstremt narcissistisk 😊).

Vi er som oftest vores egne største kritikere – ikke mindst når vi kigger os selv i spejlet 😊, og mange af os deltager i eller afholder rigtig mange online møder hver dag, og for mange af os kan det, udover at være trættende, også være stressende.

Der er (desværre, kan man sige) masser af forskning, der viser at der kan være negative følelsesmæssige konsekvenser, når du ser dig selv i et spejl vedvarende eller gentagne (længerevarende) gange dagligt.

Det skal dog ikke stoppe os i at mødes online, for der er også råd for, hvordan du kan løse det.

Løsningen er faktisk ganske enkel:

  • Tjek at dit billede bliver vist tilfredsstillende på skærmen
  • Højreklik på dit eget billede og vælg ”Hide self-view”


Du får ”spejlfri” og de andre mødedeltagere kan stadig se dig live 😊

Jeg kan naturligvis, som netværksfacilitator, på ingen måder anbefale dig, at du slukker dit kamera helt, da det skader din relation til de andre mødedeltagere, uanset om det er på et online netværksmøde eller et online møde med dine kolleger.


Bonustips:

Hold pauser fra kameraet

Der er flere grunde til, at du med fordel skal holde pauser i din online mødeaktivitet.

Nøjagtig lige som møder, som afholdes fysisk – har du brug for opsamling og refleksion efter et møde; det glemmer vi nogle gange i online verdenen, hvor vi nærmest hopper fra det ene online møde til det næste – vi har ingen transporttid eller anden bevægelse imellem møderne, og dagen bliver hurtigt plastret til med møder – egentlig ene og alene fordi vi kan.

  • Du kan overveje at flytte nogle af dine møder til telefonen
  • Hvis du afholder meget lange online møder (mere end 1-1,5 time), så overvej at lægge pauser ind, f.eks. en gang i timen.
  • Giv dig selv tid til opsamling og refleksion imellem dine online møder
  • Du skal huske at holde pauser generelt i løbet af din arbejdsdag – din hjerne har brug for det


Som du sikkert allerede har opdaget, er der faktisk ikke nogen af de her tips, du ikke kan bruge, uanset om du arbejder on- eller offline – du skal måske bare være bedre til at huske det, når du arbejder meget online 😊