Sådan bliver du mere tryg i dit 1:1 online møde

Sådan bliver du mere tryg i dit 1:1 online møde

Kan du nogen gange opleve, at det føles som om dine grænser bliver overskredet?

Svaret kan ganske enkelt være, at dit personlige space (intimsfæren) bliver overskredet – altså den person du er i møde med, er ALT for tæt på.

Når du sidder i et online 1:1 møde, kan du opleve, at det menneske du er i møde med, er alt for tæt på dig (dit personlige space), fordi deres ansigt fylder hele skærmen, og du har skærm for tæt på.


Løsning:

  • Du kan trække dit browservindue lidt mindre – kun hvis du ikke kan flytte din skærm
  • Hvis du bruger dit webcam – Skub din skærm væk fra dig til en naturlig afstand
  • Hvis du bruger eksternt kamera – Sæt det op med en (for dig) naturlig afstand


NB: Du skal være opmærksom på, specielt hvis du bruger et eksternt kamera, at den person du er i møde med og samtaler med, skal have oplevelsen af at I har øjenkontakt – Vi er tilbøjelige til (fordi det er det mest naturlige) at kigge på vores skærm (læs – den eller dem vi er i møde med), så du skal være opmærksom på placeringen af dit kamera.

Min anbefaling vil altid være: placer dit kamera lige over kanten på din skærm.


Du skal øve dig


Du kan også gøre det samme, som jeg gjorde… du skal simpelthen øve dig 😊

Start et møde med dig selv på f.eks. Zoom og test afstand på skærm og placering af kamera.

Optag dig selv

…også selvom det kan virke grænseoverskridende


Du kan også med fordel øve dig på at tale til dit kamera og skærm med forskellige placeringer.

Det giver både øvelse, og du sikrer, at den person du sidder i online møde med, får en bedre oplevelse af dig, fordi du har styr på det.

Der er flere fordele ved at flytter din skærm og kamera lidt væk fra dig, da du bliver mere synlig for andre mødedeltagere, det vil sige, at det bliver muligt for dig at bruge dit kropssprog (Dit nonverbale sprog), og det bliver muligt for andre at aflæse dit nonverbale sprog, og det kan blive en kæmpe fordel for dig.

Derudover; fordi du sidder længere væk fra dit kamera, vil den person du sidder i 1:1 møde med også få en bedre oplevelse, af den simple grund at du ikke overskrider og respekterer deres grænse – altså du træder ikke ind i deres personlige space.