Få mest ud af den hjælp du får


Få mest ud af den hjælp du får

Vi har alle sammen brug for nye inputs og friske pust i vores virksomheder og vores liv, fra tid til anden. Det er bare ikke altid, at vi ved præcis, hvad det er, vi har brug for.

Du bliver konstant bombarderet med opslag på SoMe fra alverdens mennesker, der fortæller dig, at hvis du ”bare” følger dem og køber ind på deres opskrift på succes (læs: køber deres ydelse), så er der simpelthen intet, der kan gå galt, og der er ikke et øje tørt😊

Jeg skal lige skynde mig at sige, at der findes også dybt professionelle mennesker derude, som også vil tilbyde dig deres hjælp til at komme tættere på din succes, men de vil aldrig love dig, at det bliver et quickfix eller uden en indsats fra dig, i den ene eller anden form.

For selvfølgelig er der en masse, der kan gå galt (sådan er livet), det er bare så vigtigt, at det ikke er det, der får lov til at fylde på tallerkenen, når du skal udvikle dig selv og din virksomhed.

I de seneste år er det blevet mere og mere brugt at søge hjælp ved mentorer og coaches, når vi skal udvikle vores virksomheder, i håbet om at så bliver alt godt. Men hvad mange glemmer, er at det at du søger hjælpen og de gode råd kun er et lille skridt på vejen.

Du er nødt til at gøre dig bevidst om, at det store arbejde begynder, når du har fået værktøjerne og nogle gode guidelines.

Det er, når vi skal til at gøre det lærte til en del af os selv og skal have det implementeret i vores hverdag, de store udfordringer opstår.

Men du kan sagtens gøre processen meget lettere for dig selv – også uden at du skal være ekspert, før du overhovedet er kommet i gang.


Tanker og overvejelser du med stor fordel kan gøre dig, før du engagerer dig med en mentor, coach eller rådgiver:

  • Hvad er mit egentlige mål med at samarbejde med en mentor eller coach?
  • Kan jeg finde engagementet i mig selv lige nu, eller skal jeg vente?
  • Har jeg nogen specifikke udfordringer, der forhindrer mig i at nå mine mål?


Når du har gjort dig disse tanker og overvejelser, bliver det væsentligt nemmere, både at få forventnings afstemt med din mentor eller coach, men hvad der er endnu vigtigere, at du får forventningsafstemt med dig selv.

Dine tanker og overvejelser gør det også væsentligt nemmere, så du sammen med din mentor eller coach kan få udarbejdet og opsat nogle håndterbare delmål, for at nå dit endelige mål.